'Ze was groter dan ik gewend ben'

Datingsite Paiq koppelt wekelijks voor Lux twee singles. Deze week Gerlo en Janneke.

Voor

Gerlo: „Mijn laatste vriendin was van Zweedse komaf. Ik ontmoette haar tijdens een vakantie, maar de liefde ontstond pas jaren daarna.

„We vlogen ongeveer een keer per maand naar elkaar toe, en het plan was dat zij naar Nederland zou verhuizen. Het is misgegaan op onze botsende karakters. Ik ben verzoenend ingesteld, maar als het echt allemaal van jou moet komen…”

Janneke: „Ik heb een paar korte relaties gehad en ben nu een half jaartje alleen. Het bevalt prima. Je wilt wel een keer iets serieus natuurlijk, als je 28 bent. Maar voorlopig vermaak ik me.”

Hij: „Ik doe wel aan internetdating, maar ik probeer het beperkt te houden. Hoe meer uren je online besteedt, hoe eenzamer je wordt.

„Mensen worden er ook wereldvreemd van. Zo bot als ze elkaar op internet afwijzen op basis van alleen een foto of een verkeerd zinnetje, dat kan in het dagelijks leven niet.”

Zij: „Ik ben ambitieus. Ik wil doorgroeien naar een strategische functie bij mijn bedrijf. Ik heb geluk, het is leuk daar. De collega’s en ik zien elkaar ook buiten kantooruren.”

Hij: „Ik sport veel. Ik speel badminton en ik doe aan fitness. Ik kan moeilijk zonder.”

Zij: „Ik val op mannen met blauwe ogen. Ik screen ze er niet op hoor, het blijkt steeds achteraf. Dus blauwe ogen zou leuk zijn. En ambitie.

„Hoeveel een man verdient, is voor mij niet zo’n issue, maar hij moet wel echt iets willen met z’n baan.”

Hij: „Roken is voor mij een absolute afknapper. Ik vind het smerig.

Ik raak zelf geen sigaretten of drugs aan, en zou het van een ander ook niet accepteren.”

Na

Zij: „Hij was wat kleiner dan ik verwacht had.”

Hij: „Ze was groter dan ik gewend ben. Toen ze opstond, viel me dat toch wel op.”

Zij: „Ik ben geen heel grote prater van mezelf, dus als de ander dat ook niet is, kan het nog weleens misgaan. Maar hij vertelde van alles, over z’n reizen en de vrienden die hij in heel Europa heeft. Het is een vlotte babbelaar. Qua levensinstelling zaten we op dezelfde lijn, dat vond ik frappant.”

Hij: „Het was gezellig. Zij had alle tijd, en ik ook. Om een uur of elf zei ze: o, even kijken tot hoe laat mijn trein gaat, en toen besloot ze om de laatste te nemen. Tegen twaalven heb ik haar naar het station gebracht. Dat was een beetje om, maar zo hoort het, vind ik.”

Zij: „Het was leuk en gemoedelijk, maar ik voelde geen klik. Ik val kennelijk toch op langere mannen.”

Hij: „Ik had geen vlinders. Misschien had haar lengte daar iets mee te maken.”

Zij: „Het zal wel biologisch zijn: dat het beter voelt als het mannetje groter is dan het vrouwtje.”

Hij: „Ik heb haar verteld hoe ze me kon vinden op Facebook, zodat we in elk geval contact kunnen houden.”

Zij: „Misschien pakken we nog een keer een terrasje, van de zomer.”

    • Sandra Heerma van Voss