werkpak

‘Ik heb een zwak voor antieke juwelen’

Amsterdam 25-5-2011 Gervaise Coebergh Foto NRC H'Blad Maurice Boyer

Gervaise Coebergh (1966), founding partner Coebergh Communicatie & PR

„Dutch Design is het thema van deze look. De schoenen zijn van United Nude, het merk van Rem D. Koolhaas. Ik val als een blok voor zijn architecturale ontwerpen, en ze zitten nog heerlijk ook. De jurk is van Claes Iversen en de ring is van Bibi van der Velden, haar sieraden zijn draagbare kunst. Deze drie ontwerpers worden door mijn bedrijven vertegenwoordigd. Het motto practice what you preach is voor mij een belangrijke reden om me goed te kleden. Bovendien vind ik het leuk om jonge ontwerpers te steunen.

„In Amsterdam ga ik goedgekleed door het leven, er is bijna iedere dag wel een bijzondere ontmoeting of evenement. Een verzorgd uiterlijk toont respect voor de mensen met wie ik te maken heb. Maar in de weekenden en in schoolvakanties ga ik zo vaak het kan met mijn gezin naar Drenthe, en daar loop ik met evenveel plezier in mijn oude kloffie. Ik tuinier graag en dan draag ik bijvoorbeeld een oud hemd van mijn man, gecombineerd met een oude leren broek. Ideaal voor als je op je knieën onkruid wiedt.

„Naast een zwak voor schoenen heb ik ook een zwak voor antieke juwelen. Deze oorbellen zijn van Chinese jade, een antiek erfstuk van mijn schoonoma. De bloem in mijn haar komt van de Albert Cuypmarkt. Ik kan enorm genieten van de schoonheid van een kledingstuk of accessoire en dat staat vaak helemaal los van de prijs. Ik heb werkelijk geen idee wat ik aan kleding uitgeef, ik let er niet op.

„Als ik in Nederland ben, heb ik vaak weinig tijd om te winkelen. Maar wanneer ik samen met mijn gezin of man stedentrips maak, ga ik helemaal los. Op zakelijk gebied kijk ik dan naar wat er zich qua trends allemaal afspeelt en daar pluk ik privé natuurlijk ook de vruchten van. Ik kan urenlang struinen door een stad. L’Eclaireur in Parijs is één van mijn favoriete stops. De inrichting, de service, de collectie, het klopt allemaal. Ik kom daar altijd geïnspireerd vandaan.”

    • Nathalie Wouters