Uitgelicht zondag

Actress Isabelle Huppert arrives on the red carpet for the screening of the film "The Tree of Life" in competition at the 64th Cannes Film Festival in Cannes May 16, 2011. REUTERS/Jean-Paul Pelissier (FRANCE - Tags: ENTERTAINMENT HEADSHOT)
Actress Isabelle Huppert arrives on the red carpet for the screening of the film "The Tree of Life" in competition at the 64th Cannes Film Festival in Cannes May 16, 2011. REUTERS/Jean-Paul Pelissier (FRANCE - Tags: ENTERTAINMENT HEADSHOT) REUTERS

Film

Top Hat (Mark Sandrich, 1935, VS). Derde musical van Astaire & Rogers handelt over persoonsverwisseling tegen zwierige Art Déco-decors. Met prachtige dansscènes op sterke liedjes van Irving Berlin: o.a. ‘No Strings’, ‘Isn’t This a Lovely Day’, ‘Cheek to Cheek’ en het titelnummer. Eén, 14.05-15.45u.

Lethal Weapon 4 (Richard Donner, 1998, VS). De twee excentrieke politieagenten gaan weer met veel kabaal de straat op, nu om een bende onder leiding van Hongkong-ster Jet Li op te rollen. Ook met Chris Rock. Veronica, 20.30-23.00u.

The Damned United (Tom Hooper, 2009, GB). Sportfilm over de om zijn verbale provocaties beruchte voetbaltrainer Brian Clough. Hier volgen we hem door een diep dal: zijn korte verblijf als trainer bij Leeds United in 1974. Zinderend drama over overmoed en inkeer, rivaliteit en vriendschap. Wordt gevolgd door portret van Clough.BBC 2, 23.00-00.35u.

Informatief

Holland Festival journaal 2011. In de eerste aflevering van dit programma dat vanaf het festival wordt uitgezonden staat in het middelpunt actrice Isabelle Huppert, icoon van de Franse cinema. Ze wordt beschouwd als een van de meest intrigerende hedendaagse actrices. Zij is nu op het Holland Festival vanwege haar rol als Blanche in Un tramway, de door Krzysztof Warlikowski geregisseerde Franse versie van A Streetcar Named Desire van Tennessee Williams.Ned.2, 19.40-20.10u.

Monty Python, almost the truth. Eerste van tweedelige documentaire van Alan Parker over de peetvaders van de absurde Britse humor. De documentaire vertelt het verhaal van Monty Python chronologisch: het ontstaan van het collectief uit studentencabarets in Oxford en Cambridge, de eerste televisieprojecten, het succes van Monty Python’s Flying Circus, de grote films (Monty Python and the Holy Grail, Life of Brian), de split en de individuele projecten, de Python-cultus enz. Met getuigenissen van de Pythons zelf en van onder meer Steve Martin, Hugh Grant, Rowan Atkinson en Joan Rivers.Canvas, 22.50-23.50u.

Amusement

Concert Viktoria Mullova. Registratie van het concert van Viktoria Mullova tijdens het Holland Festival 2010. De violiste speelde in het door Zaha Hadid ontworpen paviljoen werken van Bach op een viool met darmsnaren en een barokstok.Ned.2, 13.00-13.55u.

Van God los: onder dwang. In deze serie met op waarheid gebaseerd drama vanavond: Meriban moet trouwen met haar neef. Wanneer haar vriendje Hamid na een mislukte voetbalcarrière plotseling weer in Nederland opduikt, is haar vader woest. Meribans broer Aydin wordt gedwongen de eer van zijn zus te beschermen. Met o.a. Önder Dogan, Levent Kiziltepe, Gamze Tazim, Eren Özsen, Ergun Simsek, Inci Lulu Pamuk en Vefa Öcal. Regie: Lourens Blok. Ned.3, 20.20-21.15u.

De wereld van Beau. Eerste aflevering van reportageserie waarin de verslaggever zelf het middelpunt is. Beau van Erven Dorens gaat in training om Het Kanaal over te zwemmen. SBS6, 21.30-22.30u.

Case histories. Eerste aflevering van zesdelige Britse misdaadserie met in de hoofdrol privédetective Jackson Brodie (Jason Isaacs), ex-leger, ex-politie, die last heeft van flashbacks naar zijn eigen traumatische verleden. Jackson onderzoekt de zaak van een meisje dat dertig jaar geleden verdween en helpt een rouwende vader om de moordenaar van zijn dochter te vinden.BBC 1, 22.00-23.00u. t