Topshop in Supermarkt

Er zijn hier de laatste jaren behoorlijk wat Britse modeketens neergestreken, maar het superhippe en betaalbare Topshop is nog steeds niet te vinden in de Nederlandse winkelstraten. Wel is vanaf aanstaande vrijdag een deel van de collectie te koop in twee vestigingen van SPRMRKT – een Amsterdamse keten die vooruitstrevende mode verkoopt van onder meer Alexander Wang, Maison Martin Margiela en Acne. „Toen ze me benaderden, dacht ik meteen: wat een goed idee”, zegt eigenares Nelleke Strijkers. „Ik krijg veel jonge mensen in de winkel, maar die kunnen vaak niet betalen wat we verkopen.” Strijkers maakt een persoonlijke selectie uit de Topshop collectie – „vooral kleurige dingen met een vintage-uitstraling”. Het is de bedoeling dat elke maand nieuwe spullen uit de Topshop-collectie bij SPRMRKT liggen. Vooralsnog alleen voor vrouwen, op termijn ook voor mannen.

sprmrkt.nl

    • Milou van Rossum