Reeks explosies in Libische hoofdstad Tripoli

Rook in Tajura, een buitenwijk van Tripoli, vandaag. Foto AFP / Mahmud Turkia

De Libische hoofdstad Tripoli is aan het begin van de avond getroffen door een reeks explosies. Volgens CNN werd de stad zeker tien keer getroffen. De staatstelevisie communiceerde dat de stad “aangevallen wordt door kolonialistische kruisvaarders”, meldt Reuters.

De NAVO-aanvallen in en rond de Libische hoofdstad vinden meestal vlak voor of na middernacht plaats. Dat er, zoals vandaag, overdag gebombardeerd wordt, gebeurt niet vaak.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague was vandaag in Benghazi, de officieuze hoofdstad van de Libische opstandelingen. Hij was daar voor overleg met de Nationale Overgangsraad, volgens Hague de belangrijkste Libische partner in het conflict. Over Gaddafi zei hij: “Zo lang hij zijn eigen volk misbruikt, blijven wij ons inzetten hem daarvan te weerhouden”. Inmiddels heeft Hague het land weer verlaten.

    • Peter Zantingh