Oefenduel Nederland - Brazilië zonder doelpunten

Arjen Robben in een duel met Thiago Silva (links) tijdens de vriendschappelijke wedstrijd van vanavond.
Arjen Robben in een duel met Thiago Silva (links) tijdens de vriendschappelijke wedstrijd van vanavond. Foto Reuters / Ricardo Moraes

Het Nederlands Elftal speelde vanavond in het uitverkochte Serra Dourada Stadion in Goiânia een oefenwedstrijd tegen Brazilië. Het werd, in een weinig verheffende wedstrijd, 0-0.

Vooraf was er nog hoop op een felle strijd: Brazilië werd op het WK van vorige zomer uitgeschakeld door Nederland en zou daar graag wraak voor willen nemen. Maar hoewel de Zuid-Amerikanen gevaarlijker waren voor het doel, wisten ze niet tot scoren te komen en ontbrak, van beide kanten, de wil om vol voor de overwinning te gaan. Ruim tien minuten voor het einde van de wedstrijd moest de Braziliaan Ramires nog met rood (twee keer geel) van het veld, maar Nederland had geen zichtbare ambitie meer om daar van te profiteren.

Bij Oranje stond Tim Krul (Newcastle United) in het doel. Hij debuteerde vanavond in het Nederlands Elftal en speelde een goede wedstrijd.

Het duel tegen Brazilië was de eerste van een oefentrip door Zuid-Amerika. Aanstaande woensdag speelt Oranje nog tegen Uruguay.

Er werd vanavond ook gespeeld voor de EK-kwalificatie; de uitslagen daarvan zijn hier te vinden. Landen die ingedeeld zijn in de poule van Nederland kwamen vandaag niet in actie, gisteren wel. Zweden en Finland wonnen, maar Oranje blijft koploper. Op 2 september hervat Nederland de kwalificatieronde met een thuiswedstrijd tegen San Marino.