Nablussen natuurbrand Enschede hervat

De brandweer heeft vanochtend de bluswerkzaamheden in natuurgebied Aamsveen bij Enschede hervat. Gisteravond werd het blussen tijdelijk gestaakt vanwege de veiligheid van de brandweermannen.

De brand, die gisterochtend uitbrak in het natuurgebied, was al onder controle, maar woekert nog wel ondergronds verder. De brandweer is vanochtend rond vijf uur verder gegaan met nablussen. Later op de dag overleggen de autoriteiten over een verdere blusstrategie, meldt persbureau Novum.

Gisteravond rond 22.00 uur werden de bluswerkzaamheden gestaakt vanwege slecht zicht en de veiligheid van de brandweermannen. De brandweer hield het gebied daarna nog wel in de gaten.

Bij de brand werd ongeveer honderd hectare van het natuurgebied op de Duitse grens verwoest. Het grootste deel van het heide- en veengebied dat in vlammen opging, ligt aan de Nederlandse kant van de grens. Duitse brandweerlieden hielpen bij de bestrijding van de brand.

    • Hans Klis