Kort nieuws Sport

België en Turkije gelijk in EK-voorronde

Rotterdam. Het Turkije van bondscoach Guus Hiddink heeft goede zaken gedaan in de voorrondes van het EK voetbal. In Brussel speelden de Turken gisteren met 1-1 gelijk tegen België. De Belgen beleefden een droomstart en kwamen na vier minuten op 1-0 door een doelpunt van Ogunjimi. Na 20 minuten maakte Yilmaz gelijk. In de 74ste minuut miste de Belg Witsel een penalty. De Rode Duivels lijken nu uitgeschakeld voor het EK 2012. Turkije neemt een serieuze optie op de play-offs. Want Duitsland lijkt zeker van rechtstreekse plaatsing. Gisteren wonnen de Duitsers de uitwedstrijd tegen Oostenrijk met 2-1. Zij leiden met een voorsprong van zeven punten op België, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld dan Duitsland en Turkije. (NRC)

Van Wolfswinkel naar Sporting Portugal

Rotterdam. - Ricky van Wolfswinkel verruilt FC Utrecht voor Sporting Portugal. De 22-jarige aanvaller, die nog tot medio 2013 onder contract stond bij FC Utrecht, tekent in Lissabon voor vijf jaar. Over de transfersom werden geen mededelingen gedaan. FC Utrecht-voorzitter Jan Willem van Dop reageerde op de clubsite opgetogen, „Het contract van Van Wolfswinkel liep nog twee jaar door, dus was het financieel erg aantrekkelijk hem nu te laten gaan.” De spits liet vanuit Lissabon weten naar een fantastische club te gaan. „Hier heb ik het gevoel dat ik verder kan groeien.” (Novum)

Joris Mathijsen mag weg bij Hamburger SV

Hamburg. Joris Mathijsen (31) mag vertrekken bij Hamburger SV. Dat zegt technisch directeur Frank Arnesen in de Hamburger Morgenpost. De 31-jarige international, die nog een jaar onder contract staat, wordt in Hamburg waarschijnlijk opgevolgd door Jeffrey Bruma. Mathijsen speelde in vijf seizoenen 148 competitiewedstrijden. Hij is in beeld bij Ajax om een vertrek van Jan Vertonghen op te vullen. (Novum)

Medische situatie van Nesu verbetert

Rotterdam. FC Utrecht-verdediger Mihai Nesu heeft weer enig gevoel in zijn rechterarm. Dat meldt de club vrijdag op de website. De vleugelverdediger brak op 10 mei een nekwervel tijdens de training en was sindsdien verlamd vanaf zijn nek. Nesu lag sinds het ongeval in het ziekenhuis en had tot vrijdag geen enkel gevoel in zijn armen en benen. (Novum)