Is deze wedstrijd ‘gekocht’?

De scheidsrechter na het geven van de eerste strafschop.
De scheidsrechter na het geven van de eerste strafschop.

Deze beelden van het vriendschappelijke duel tussen Argentinië en Nigeria van afgelopen woensdag liggen momenteel onder een vergrootglas bij de FIFA. Ze vermoeden omkoping: er was bovengemiddeld veel op gewed en er gebeurden wat vreemde dingen op het veld.

Zo floot de uit Niger afkomstige scheidsrechter twee keer volkomen onterecht voor een strafschop. De eerste, op 1:35 in de samenvatting, voor een overtreding die niet te zien is, de tweede in de slotfase, acht (!) minuten in blessuretijd. Beoordeel die beslissing zelf op 7:00 in onderstaande video. Het werd uiteindelijk 4-1 voor Nigeria.

http://www.youtube.com/watch?v=eyIx_5HBGsc

Volgens de FIFA wordt de wedstrijd meegenomen in een grootscheeps onderzoek naar omkoping door goksyndicaten. Eerder werden ook de interlands Bolivia-Letland (2-1) en Estland-Bulgarije (2-2) van vorige maand al onder de loep genomen. In die wedstrijden werden alle doelpunten gemaakt uit strafschoppen.