Foto als Mladic, mag dat?

Rotterdam. Mag een satirische rubriek een grap maken over iemand terwijl die de column onnodig grievend vindt? De rechtbank in Amsterdam behandelde gisteren de klacht van TROS-presentator Ron Boszhard tegen de VARA Gids. In de editie van deze week staat Boszhard afgebeeld als Ratko Mladic. „Ik zou zoiets nooit zelf doen, genocide bijvoorbeeld”, krijgt hij in de mond gelegd. VARA-directeur Mark Minkman deed gisteren via Twitter verslag van de zitting. „Zoon van Boszhard van 14 jaar vroeg aan z’n vader of hij inderdaad aan de column had meegewerkt. Die zal niet vaak DWDD kijken!” De satirische rubriek in de gids wordt gemaakt door Sander van de Pavert, de man achter de rubriek LuckyTV na afloop van DWDD. Minkman: „Onze advocaat haalt EHRM (Europees Hof voor de Rechten van de Mens, red.) aan dat stelt dat voor columns meer dan voor tekstartikelen het recht geldt to shock, offend and disturb.” Uitspraak 16 juni.