Doorbloede wangen en lippen

Uit de tas van een vriendin kwam een make-updoosje dat mij katapulteerde naar mijn prinsessentijd en het sprookjesboek dat ik als kind stuklas.

In Sneeuwwitje zit de koningin te handwerken voor het raam, buiten sneeuwt het. Ze prikt zich en een druppel bloed valt op de vensterbank. Dan verzucht ze: „Had ik maar een dochter, een dochter met haren zo zwart als het ebbenhout van deze vensterbank, een huid zo blank als sneeuw en lippen zo rood als bloed.”

Ebbenhoutzwart, sneeuwwit, bloedrood – precies die drie kleuren zaten in het doosje van die vriendin. Het was van het merk Bobby Brown. Zo’n betoverend mooi doosje wilde ik natuurlijk ook.

Maar Bobby Brown is in Nederland moeilijk te krijgen, ontdekte ik, alleen in Rotterdam en Amsterdam, bij de Bijenkorf en bij twee Douglas-filialen.

Bobby Brown verkoopt lege doosjes die je zelf kunt vullen met bijzondere kleuren oogschaduw of blush. Zo’n driedelig paletje komt dan wel op 84 euro. Voorlopig behelp ik me wel met dit potje rood dat – ook zonder prins – kleur op lippen en wangen tovert.

Bobby Brown, Rouge for Lips and Cheeks, Chocolat Cherry, 25 euro

    • Monique Snoeijen