Directeur PSV: weg met Blatter

Eindhoven. Algemeen directeur Tiny Sanders van PSV heeft ernstige kritiek op de steun van voetbalbond KNVB voor de herverkiezing van FIFA-topman Sepp Blatter. „Ik vraag me af waarom de KNVB niet met Engeland tegen heeft gestemd”, zegt Sanders. Volgens de PSV-directeur hangt rond de FIFA-voorzitter een zweem van corruptie.

Sanders vindt de wijze waarop de Zwitser de wereldvoetbalbond bestuurt „niet meer van deze tijd”. „Aan mij is niets gevraagd door de KNVB. Ik vind dat we samen met andere landen ervoor hadden moeten zorgen dat het afgelopen zou zijn met Blatter. Nederland zou daarin niet alleen moeten opereren. Je zou in het ergste geval als UEFA [de Europese voetbalfederatie] uit de FIFA kunnen stappen .”

Interview: pagina 12 en 13 Michael van Praag: pagina 33

    • Koen Greven