Weer

Een omvangrijk hogedrukgebied zorgt in Nederland voor een zonnig en warm weekeinde met een gemeen staartje. De komende uren ontstaat boven Frankrijk een onweersstoring, waardoor het heersende hogedrukgebied zich terugtrekt. Daardoor kruipt deze storing vervolgens onze kant op.

Maar eerst profiteren we nog van zonnig, droog en warm weer. Vanavond is nog lang aangenaam, uiteindelijk koelt het vannacht af naar 10 tot 14 graden bij een zwakke tot matige noordoostenwind.

Morgen stijgt het kwik snel en doet de zon flink zijn best. Eind van de dag ontstaan er een paar flinke stapelwolken in het zuiden van Limburg, met wellicht een onweersbui. In het overgrote gedeelte van het land wordt het 25 tot 30 graden. Aan zee stijgt het kwik naar 22 tot 25 graden, de Wadden komen uit tussen 16 en 18 graden. Hierbij een meest matige noordoostenwind.

De buien breiden zich zondagnacht heel langzaam uit richting Brabant om zondag overdag verder naar het noorden te trekken. In het noorden is het een groot gedeelte van de dag nog droog met zon.

Maandag nog buien en veel bewolking, daarna meest droog en maxima rond 20 graden.