Voorkeur

Boekids

Den Haag

Het festival Boekids is tien jaar en dat vieren ze dit weekend in Den Haag en Rotterdam. ‘De Wereld Delen’, daar draait het dit jaar om en je kan naar verhalen uit de hele wereld luisteren, kleren van papier ontwerpen, spelen met poëzie en woorden en naar een kikkervoorleesconcert gaan. Er komen schrijvers en illustratoren. En er zijn workshops, theatervoorstellingen en muziek.

Inl. boekids.nl

Stoeltje van papier

Amsterdam

In het Stedelijk Museum geeft Ineke Hans je op 5 juni van 13u45-15u30 een kijkje in de wereld van de ontwerper. Nadat je haar eigen werk hebt bekeken, mag je zelf van een plaat karton een stoel maken.

Res: educatie@stedelijk.nl

Speelgoed

Deventer

Aart Staartjes zat vroeger het liefst in zijn trapauto en ruimtereiziger Wubbo Ockels knutselde vaak met zijn Meccano. Over het favoriete speelgoed van Bekende Nederlanders gaat de expositie in het Speelgoedmuseum. Vivian den Hollander, Marco Borsato, Wubbo Ockels, Aart Staartjes en anderen vertellen met foto’s en herinneringen over hun speelgoed van vroeger. Behalve kijken en luisteren kun je ook zelf spelen. En in de ‘Sesamstraatvitrine’ ligt het favoriete speelgoed van Frank Groothof, Gerda Havertong en andere Sesamstraatacteurs.

Inl. speelgoedmuseumdeventer.nl