Van cannabis gaat niemand dood

We leven in een maatschappij waarin de harddrug alcohol als normaal wordt geaccepteerd. Vooral ’s weekends vloeit de drank rijkelijk. Vaak loopt het de spuigaten uit. Agressieve toestanden, lallende mensen, gezinsontwrichtende taferelen. Duizenden doden en minstens even veel gewonden per jaar. Een miljoen verslaafden.

De regering overweegt deze overlast tegen te gaan met een drankpas. Er kan dan alleen nog met een pasje worden betaald, zodat we inzage hebben in waar het geld vandaan komt en waar het naar toe gaat. En hoeveel iemand op heeft als hij een ander heeft platgereden. Een kroeg wordt een besloten alcoholclub. Brouwers worden keihard aangepakt.

Hoe zouden we die betutteling vinden? Eén ding is zeker: we zouden blij mogen zijn als alcohol half zo onschuldig was als cannabis. Van cannabis, een geestverruimend natuurproduct, gaat niemand dood. Hier wordt duidelijk een dubbele moraal en dito wetgeving gehanteerd. Zo lust je er nog wel een paar!

Doede de Jong

Biologisch wietkweker, Appelscha

    • Doede de Jong
    • Biologisch Wietkweker