Twee doden en zwaargewonde bij schiet- en steekpartij Hoensbroek

In het Limburgse Hoensbroek zijn vanmiddag rond half drie twee doden gevallen bij een schiet- en steekpartij. Dat heeft een politiewoordvoerder gezegd tegen de lokale omroep L1.

Naast de twee doden zou een derde persoon zwaargewond zijn geraakt. Volgens de politiewoordvoerder werd één van de dodelijke slachtoffers door een agent neergeschoten. De politie is een onderzoek gestart.

Wat de precieze aanleiding van de schiet- en steekpartij partij is, is nog niet bekend. Een woordvoerder van de politie zei tegen L1 dat er eerst gestoken werd en met een zwaard op iemand werd geslagen. Daarna zou een agent zijn pistool hebben getrokken en geschoten.

Omwonenden vertelden aan de Limburgse omroep dat aan de schietpartij een burenruzie vooraf zou zijn gegaan. De dader zou vervolgens met een hakbijl op mensen hebben ingeslagen en daarbij één persoon hebben gedood. De omwonenden omschrijven de dader als ‘volledig doorgedraaid’. Hij zou met

Hieronder een beeld van de Laagstraat waar het incident heeft plaatsgevonden:


Grotere kaart weergeven

    • Pim van den Dool