Treinverkeer rond Amsterdam verstoord door rookmelding

Treinreizigers rond Amsterdam hebben vanavond te kampen met forse vertragingen. De problemen zijn het gevolg van een rookmelding van een machinist aan het einde van de middag. Het treinverkeer is daarom ernstig verstoord geraakt.

Reizigers van en naar Amsterdam Centraal moeten rekening houden met een vertraging van tussen een halfuur en een uur, omdat er minder treinen rijden. De verwachting is dat de problemen de rest van de avond aanhouden. Ook tussen Utrecht en Schiphol en Amersfoort en Schiphol moeten reizigers tot en met de rest van de avond rekening houden met uitval van treinen.

Het treinverkeer van en naar Schiphol lag vanmiddag tussen vijf en zes uur zo’n drie kwartier stil omdat een machinist een brandlucht had geroken in de Schipholtunnel. De brandweer rukte massaal uit, maar al snel bleek er niks aan de hand te zijn.