Tracks

Fan Modine: ‘Through the Valley’

Thewoundedjukebox.com

Aangenaam melodieus zomerliedje van de band van Gordon Zacharias: melancholieke stem, krullende violen en piano, geleid door een zacht deinende gitaarmelodie. Van het zojuist verschenen album ‘Gratitude for the Shipper’.

Crookers & Dr Gonzo: ‘Bust ‘Em Up’

www.stoneyroads.com

Dancegroep Crookers werkt samen met kunstcollectief Dr Gonzo op deze ep. De titelsong, gemaakt met Savage Skulls bestaat uit nerveus repeterende stukjes tekst op een indringende beat. Het derde nummer, ‘Springer’, gemaakt met Neoteric en Wax Motif, ligt dichter bij het eigen Crookers-geluid: een beat van krakende springveren (‘oing-oing´) vergezeld van ruisende melodielijnen uit de synthesizer.

Chiddy Bang: ‘Heatwave’

Illroots.com

Een sample van ‘Heatwave’ van Martha & The Vandellas domineert deze track van dit hiphopduo uit Philadelphia, die zo op de radio en de hitparade in kan. Rapper Chidera ‘Chiddy’ Anamege heeft een prettig ouderwetse rapstijl, lui en warm. De jongens hebben een goede neus voor hergebruik. Op ‘Too Much Soul’ vormt de sample van het nasaal gezongen ‘Too Fake’ van Hockey een scherp contrast met Chiddy. Te horen op mixtape Peanut Butter and Swelly.

Planningtorock: ‘Living It Out’

iTunes

De sombere Duitse elektronica met glamrockeffecten van Janine Rostron op haar album W licht even op bij deze energieke track.

Ron Rijghard