Schaamlippen

Dapper om een onderwerp te bespreken als ‘genitale onzekerheid’, nog dapperder om er foto’s van nagemaakte vagina’s bij te doen! Ik heb het artikel met belangstelling gelezen, maar mijn interesse gaat vooral uit naar het verhaal erachter.

Het lijkt alsof vrouwen vinden dat de manier waarop zij geschapen zijn, niet in orde is. Opvallend is dat er ook bij mannen grote verschillen zijn in de vorm, grootte en kleur van de balzak. Maar die hoor je hier nooit over! Ik heb nog nooit gehoord van een balzakverkleining, terwijl de man in kwestie daar misschien ook wel last van heeft bij het fietsen.

Misschien dat de woorden die wij gebruiken ermee te maken hebben: een vrouw heeft schaamlippen, maar een man heeft geen schaamzak. Het suggereert dat een vrouw iets heeft om zich voor te schamen, de man niet.

Elly Nooyen

Bussum