Oud-speler Davids in raad bij Ajax

Edgar Davids is voorgedragen als kandidaat-commissaris.

Edgar Davids gaat deel uitmaken van de raad van commissarissen van Ajax. De oud-speler van de voetbalclub is voorgedragen om toe te treden. Eerder was al bekendgemaakt dat Johan Cruijff in de raad komt. Ook Paul Römer, Steven ten Have en Marjan Olfers zijn kandidaat gesteld door de voordrachtscommissie. Maandag vergadert de ledenraad over de voordracht. Cruijff en Davids nemen als oud-voetballers zitting in de raad van commissarissen, de andere drie komen van buiten het voetbal. Oud-accountant en advocate Olfers richt zich in haar werk op de sport en zit onder andere in de beroepscommissie van het Instituut Sportrechtspraak. Römer is voorzitter van de publieke omroep NTR en werkte eerder voor Endemol. In die hoedanigheid was hij betrokken bij de oprichting van Eredivisie Live. Ten Have is de beoogd voorzitter. De professor aan de VU is afgestudeerd als jurist en psycholoog en heeft een doctoraal bedrijfskunde. Ajax heeft een nieuwe raad van commissarissen nodig omdat de huidige commissarissen en het bestuur van de club hun positie ter beschikking stelden uit onvrede over de gang van zaken rond het door Cruijff opgestelde technische plan.

Ajax wil Tscheu La Ling benoemen als algemeen directeur. De voormalige rechtsbuiten van de Amsterdammers moet in die functie Rik van den Boog opvolgen. La Ling bevestigde tegen De Telegraaf door zijn voormalige club benaderd te zijn. (Novum)