Nadal verslaat Murray en staat in finale Roland Garros

Nadal tijdens zijn partij tegen Murray.
Nadal tijdens zijn partij tegen Murray. Foto Reuters / Benoit Tessier

De Spanjaard Rafael Nadal heeft zojuist Andy Murray verslagen (6-4, 7-5, 6-4) en staat in de finale van Roland Garros. Daar mag hij zondag op zoek naar zijn zesde titel in zeven jaar.

Nadal had maar drie sets nodig tegen de Schotse nummer 4 van de wereld, maar het waren drie zware sets. Nadal begon sterk aan de partij en wist al snel een break te plaatsen. In het vervolg hield hij de regie in handen om bij 3-1 opnieuw toe te slaan. Nadal leek daarna eenvoudig uit te lopen naar de setwinst, maar hij wierp Murray even later een breekkans in de schoot, die door de Brit dankbaar werd benut.

Murray kreeg in de tiende game opnieuw twee breekkansen, maar Nadal trok toch aan het langste eind. In het tweede bedrijf ontstond een spannende strijd. Beide spelers leverden twee keer hun service in voordat Nadal bij 5-5 op het beslissende moment toesloeg. Die klap leek Murray even te moeten verwerken. In de derde set werd hij direct gebroken.
Murray kreeg in de achtste game wel de kans om iets terug te doen, maar uiteindelijk wist Nadal het punt te pakken. Dat was het breekpunt in de wedstrijd. De Brit wist vervolgens nog wel zijn opslag te behouden, maar Nadal sleepte de zege vervolgens uit het vuur. Bij een zesde titel kan hij zondag het record van Björn Borg evenaren.

In de andere halve finale spelen vanmiddag Roger Federer en Novak Djokovic tegen elkaar. Het is vijf jaar geleden dat de top-4 van de wereldranglijst ook de laatste vier van het Franse Grand Slam-toernooi vormde. Zondag is de finale.