Nablussen natuurbrand Enschede duurt zeker tot en met morgen

De brandweer in actie bij de brand in natuurgebied Aamsveen. Foto Twitter / @WouterCS

Het nablussen van de brand in natuurgebied Aamsveen bij Enschede gaat nog zeker tot en met morgen duren. De lokale brandweer maakte vanavond bekend dat het blussen om tien uur vanavond wordt gestaakt en morgenochtend vroeg wordt hervat.

Het blussen wordt tijdelijk gestaakt vanwege de veiligheid van de brandweermannen. Hoe lang het nablussen nog precies gaat duren is volgens de brandweer nog onbekend. Vanaf vijf uur ‘s ochtends, het moment dat het blussen wordt hervat, helpt ook defensie weer mee met blussen.

De grote brand in het natuurgebied brak vanochtend uit. De oorzaak is nog onbekend, maar mogelijk speelt de aanhoudende droogte een rol. De verwachting is dat ongeveer honderd hectare grond zal afbranden. Het grootste deel daarvan is Nederlands grondgebied, een klein deel Duits.

    • Pim van den Dool