Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Boeken

Le Guide Houellebecq

‘Een groot voorstander van voetnoten,’ noemt de Franse schrijver Michel Houellebecq zichzelf. Maar bij de recente Nederlandse vertaling van zijn met de Prix Goncourt bekroonde roman De kaart en het gebied is geen uitleg bijgeleverd. Terwijl dat – in een boek zo vol geladen met typisch Franse verwijzingen naar kunst, politiek en architectuur – geen overbodige luxe is. Op deze pagina’s bieden Bernard Hulsman en Bianca Stigter daarom een leeswijzer voor de veelgeprezen roman van Houellebecq, waar-van de Franse editie, La Carte et le territoire, besproken werd door Margot Dijkgraaf. De recensie is na te lezen op www.nrcboeken.nl.