Kortkolom sport

Van Nistelrooy voor een jaar naar Malaga

Rotterdam. Voetballer Ruud van Nistelrooy (34) gaat volgend jaar aan de slag bij de Spaanse eersteklasser Malaga CF. De spits verlaat het Duitse Hamburger SV. Hij tekende bij de club uit de Primera Division een contract voor één seizoen. In Malaga wordt de ex-international verenigd met Manuel Pellegrini, die hem nog kende uit zijn periode bij Real Madrid. Bij zijn presentatie gisteren waren ongeveer vijftienduizend supporters aanwezig. Van Nistelrooy zelf verwacht dat Malaga zijn laatste club wordt. Malaga werd afgelopen seizoen elfde in de Spaanse Primera División. (Novum)

Tottenham Hotspur legt Friedel vast

Rotterdam. Tottenham Hotspur heeft zich versterkt met Brad Friedel. De 40-jarige doelman uit de Verenigde Staten komt transfervrij over van Aston Villa. „Brad is een topkeeper met veel ervaring”, stelt trainer Harry Redknapp. „Het is altijd belangrijk om drie goede keepers in de selectie te hebben.” Friedel stond sinds de zomer van 2008 onder contract bij Aston Villa. In drie seizoenen miste de Amerikaan geen enkel competitieduel van zijn ploeg. Eerder speelde hij onder meer voor Galatasaray, Liverpool en Blackburn Rovers. Brad Friedel heeft met 275 wedstrijden op rij in de Premier League een record in handen. Friedel moet bij de Spurs de concurrentie aangaan met Heurelho Gomes (voorheen PSV) en Carlo Cudicini. (Novum)