Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Jemenitische president Saleh ‘lichtgewond’ na raketaanval

Yemen's President Ali Abdullah Saleh is seen during a rally of his supporters in Sanaa in this April 1, 2011 file photo. Saleh was injured, four of his guards killed and the speaker of parliament left in critical condition after the presidential palace was hit by shells on June 3, 2011, Al Arabiya TV reported. REUTERS/Khaled Abdullah/Files (YEMEN - Tags: POLITICS CIVIL UNREST HEADSHOT)
Yemen's President Ali Abdullah Saleh is seen during a rally of his supporters in Sanaa in this April 1, 2011 file photo. Saleh was injured, four of his guards killed and the speaker of parliament left in critical condition after the presidential palace was hit by shells on June 3, 2011, Al Arabiya TV reported. REUTERS/Khaled Abdullah/Files (YEMEN - Tags: POLITICS CIVIL UNREST HEADSHOT) Ali Abullah Saleh tijdens een betoging van zijn aanhangers in Sana'a, afgelopen april. Foto Reuters / Khaled Abdullah

De Jemenitische president Ali Abdullah Saleh is volgens verschillende bronnen gewond geraakt bij een aanval op zijn paleis. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten dat hij omgekomen zou zijn.

Volgens televisiestation Suhail, in handen van de oppositie in Jemen, zou de president zijn omgekomen. Persbureau Reuters meldt dat een regeringswoordvoerder zegt dat Saleh zeker niet dood is, maar slechts lichtgewond. De president zal later vandaag de pers toespreken, zo zegt de onderburgemeester van hoofdstad Sana’a.

“De president is in orde en zal binnen een uur het volk toespreken. Er zijn enkele regeringsfunctionarissen met lichte verwondingen.” - een regeringswoordvoerder tegen Reuters

Het presidentieel paleis werd eerder vandaag geraakt door mortiervuur bij gevechten tussen regeringstroepen en een machtige stammenfederatie. Zeven regeringsfunctionarissen zouden gewond zijn.