IATA: luchtvaart weer terug op oude niveau

De internationale luchtvaartassociatie verwacht dat de luchtvaartindustrie dit jaar met 3 tot 4 procent groeit.

De wereldwijde daling van het passagiersvervoer in de luchtvaart na de economische crisis in 2008 is zo goed als uitgewerkt. Dat heeft de internationale luchtvaartassociatie IATA gisteren bekendgemaakt.

Passagiers, vooral in Latijns-Amerika, Europa en Azië, reizen weer met het vliegtuig. Het wereldwijde passagiersvervoer lag in april 7 procent hoger dan bij de start van de economische crisis. Voor 2011 verwacht de IATA een groei van het passagiersvervoer met 3 tot 4 procent.

De wereldwijde groei is de afgelopen tijd enigszins getemperd door de tsunami in Japan en de onrust in de populaire toeristenbestemmingen Tunesië en Egypte. De hoge brandstofprijzen zorgen nog wel voor een forse daling van de omzet van luchtvaartmaatschappijen. (NRC)