Het internet, de speeltuin van David Thorne

Het is eigenlijk verbazingwekkend dat er nog steeds mensen zijn die David Thorne boze mailtjes sturen. De Australische grappenmaker pareert ze met absurdistische, zwarte humor en publiceert de correspondentie achteraf als artikel op zijn site.

Al drie jaar lang verschijnen er regelmatig e-mailwisselingen op zijn eigen site, waarin degene die hem mailt (of andere post stuurt) consequent met aan absurdisme grenzende humor op de kast wordt gejaagd. Echt, of door Thorne verzonnen? Het is in elk geval elke keer grappig.

In de nieuwste aflevering een vrouw die de grappen uit zijn boek eerst wel kon hebben, maar tegen hem keerde toen hij gemene dingen over katten schreef. Een regelrechte leestip, deze correspondentie met af en toe een beeldstripje van Thorne.

Opinions are like nipples, everybody has one. Some have firm points, others are barely discernible through layers, and some are displayed at every opportunity regardless of whether the audience has stated “I am interested in your nipples” or not. Cats have nineteen.

Natuurlijk is niet elke e-mailconfrontatie even grappig. Wie na de bovenste zin heeft in meer, kan het best hier terecht:

  • De mailwisseling die hem zijn beruchte status opleverde: Thorne stelt voor een openstaande rekening te voldoen met een plaatje van een spin.
  • Hoe hij een buurman tot waanzin drijft: David kondigt aan samen met vrienden onuitgenodigd op zijn feestje te verschijnen en heeft alvast allerlei tips voor een thema.
  • Hoe je een zakenrelatie om zeep helpt: een man vraagt hem een logo en wat taartdiagrammen te maken voor een nieuwe internetservice. Thorne antwoord, meestal, in taartdiagrammen.
    • Peter Zantingh