Groep hackers claimt nieuwe aanval op Sony-netwerk

Een man loopt langs een bord van Sony in Tokio. Foto Reuters / Kim Kyung-Hoon

Een groep hackers claimt een nieuwe aanval op het Sony-netwerk. De groep, genaamd Lulz Security, zegt bij een inbraak op de servers van SonyPictures.com meer dan een miljoen wachtwoorden, e-mailadressen en andere informatie te hebben bemachtigd, meldt BBC News.

De hackers zeggen in een verklaring dat ze willen aantonen dat er nog steeds veel mis is met de beveiliging van het Sony-netwerk.

“From a single injection, we accessed EVERYTHING. Why do you put such faith in a company that allows itself to become open to these simple attacks? What’s worse is that every bit of data we took wasn’t encrypted. Sony stored over 1,000,000 passwords of its customers in plain text, which means it’s just a matter of taking it. This is disgraceful and insecure: they were asking for it.”

Sony zegt op de hoogte te zijn van de verklaring en onderzoekt of het waar is wat de groep beweert. AP meldt dat meerdere mensen contact met het persbureau hebben opgenomen die bevestigen dat hun gegevens online zijn gepubliceerd.

In april brak een groep hackers in op het PlayStation netwerk van Sony. Daarbij werden de gegevens van meer dan 77 miljoen rekeningen gestolen. Die aanval werd beschouwd als de grootste in de geschiedenis van internet. Het netwerk van Sony en andere diensten werden bijna een maand afgesloten. Door de aanval heeft Sony vermoedelijk meer dan 100 miljoen euro schade geleden.