Espresso met Edgar Davids

Commissarissen Ajax zal tijdens de ledenraadsvergadering van 6 juni de nieuwe commissarissen benoemen. Edgar Davids staat op het lijstje van voorgedragen namen. Verrast? ‘Natuurlijk,’ zegt de oud-international die onder meer uitkwam voor Ajax, Barcelona en A.C. Milan. ‘Het is zoiets als Patrick Kluivert vragen om in het bestuur van Veilig Verkeer Nederland plaats te nemen.’

Commissarissen

Ajax zal tijdens de ledenraadsvergadering van 6 juni de nieuwe commissarissen benoemen. Edgar Davids staat op het lijstje van voorgedragen namen. Verrast? ‘Natuurlijk,’ zegt de oud-international die onder meer uitkwam voor Ajax, Barcelona en A.C. Milan. ‘Het is zoiets als Patrick Kluivert vragen om in het bestuur van Veilig Verkeer Nederland plaats te nemen.’ Waarom denkt hij dat hij is gevraagd? ‘Johan heeft mij voorgesteld,’ antwoordt Davids. ‘Hij wil niet weer gezeur hebben met mensen die iets anders zeggen dan hij.’ Gaat hij Cruijff napraten? ‘Ik ga helemaal niemand napraten,’ zegt Davids. ‘Volgens Johan hoef ik alleen te knikken.’

Ik vraag Edgar Davids wat hij vindt van de andere voorgedragen commissarissen. ‘Ik ken ze niet,’ zegt hij. ‘Het zijn heel geleerde mannen.’ Er zit ook een vrouw bij. Davids begint luid te lachen. ‘Johan,’ zegt hij dan. ‘Die wil natuurlijk niet dat de andere commissarissen verstand van voetbal hebben.’ Voorziet hij geen problemen? Davids schudt zijn hoofd. ‘Het is heel simpel: de sterkste wint altijd.’ Gaat hij nog een slokje van zijn espresso nemen? Davids schuift zijn zonnebril naar beneden. ‘Sorry,’ zegt hij. ‘Ik had het kopje niet gezien.’ Wat hij vindt van de zonnebril van Gaddafi? ‘Ik houd van agressief.’

    • Ernest van der Kwast