Dr. Death is dood

http://youtu.be/OhC9w1hEKZI

Jack Kevorkian (83) is in een ziekenhuis in Detroit overleden. De patholoog stond in de Verenigde Staten bekend als Dr. Death omdat hij een voorvechter was van euthanasie. Hij hielp naar eigen zeggen meer dan 130 mensen bij een voortijdige en zelfverkozen beëindiging van hun levens. Kevorkian werd in 1999 veroordeeld voor doodslag nadat hij in het programma ’60 Minutes’ openlijk, en nu en dan gepassioneerd, uitkwam voor zijn standpunt en daden. “Dying is not a crime.”

In 2007 kwam Kevorkian vrij. Vanochtend overleed hij volgens zijn advocaat in het William Beaumont Hospital in de staat Michigan. Vorig jaar bracht de Amerikaanse een televisiefilm uit over het leven van Kevorkian met in de hoofdrollen Al Pacino en Susan Sarandon: ‘You Don’t Know Jack‘.

    • Jules Seegers