‘Demonstranten zetten politiebureau Kairo in brand’

Een legervoertuig werd vanavond in de buurt van het politiebureau door demonstranten in brand gestoken. Foto Twitter / @3arabawy

Demonstranten hebben vanavond een politiebureau in de Egyptische hoofdstad Kairo in brand gestoken. Bij confrontaties tussen de betogers en politie en leger zou één persoon om het leven zijn gekomen.

Het bericht over het dodelijke slachtoffer, op Twitter gemeld door een journalist van Al Jazeera, is niet bevestigd. Wel zeiden ooggetuigen tegen persbureau Reuters dat betogers het politiebureau wisten binnen te dringen en het in brand hebben gezet. De brand kon redelijk snel worden geblust.

Het politiebureau zou zijn aangevallen door familieleden van een arrestant die gisteren werd opgepakt wegens een verkeersovertreding en vandaag is overleden. De naasten van de man raakten verwikkeld in een vuurgevecht met de Egyptische politie, waarna het leger de politie te hulp schoot en met scherp zou hebben geschoten.

Ooggetuige Gigi Ibrahim meldt op Twitter dat het leger in de lucht heeft geschoten en traangas heeft ingezet om een groeiende menigte van demonstranten bij het politiebureau weg te jagen. De betogers zouden het politiebureau met stenen hebben bekogeld. Het leger heeft de straten rondom het politiebureau afgezet en rond half elf vanavond was de rust rond het politiebureau teruggekeerd.

    • Pim van den Dool