Dader steekpartij Hoensbroek had al jaren psychische problemen

De 41-jarige man uit Hoensbroek die vanmiddag zijn buurtgenoten te lijf ging met een zwaard en een hakbijl had al jaren psychische problemen. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Maastricht vanavond bekend gemaakt.

De man was ook een bekende van de politie, hoewel hij geen strafblad had, aldus een woordvoerder van het OM tegen persbureau Novum. De Hoensbroekenaar had volgens justitie al jaren psychische problemen, maar meed elke vorm van hulp. Vorig jaar werd hij nog aangemeld bij een zorginstelling, maar de man liet zich niet behandelen.

De politie schoot de man uit Hoensbroek vanmiddag dood nadat hij volgens omwonenden met een hakbijl op mensen had ingeslagen. Daarbij doodde hij één persoon en raakte een andere persoon gewond. De omwonenden omschreven de dader vanmiddag al als ‘volledig doorgedraaid’.