Chip straks ook in trein

NS-loketten op stations gaan dicht, omdat papieren kaartjes straks niet meer worden verkocht.

Treinreizigers moeten vanaf eind 2012 verplicht met de ov-chipkaart reizen. Volgens de NS zijn reizigers inmiddels genoeg gewend aan de kaart. „Wij zien geen beren op de weg meer”, zegt een woordvoerder. In Rotterdam, Amsterdam (stadsvervoer) en de provincie Zuid-Holland (streekvervoer) is de chipkaart al het enige geldende vervoerbewijs in het ov. De rest van het land volgt in de loop van dit jaar. NS sluit als grootste partij volgend jaar de rij. Volgens NS wordt de chipkaart steeds meer gebruikt en is de tevredenheid onder gebruikers groot: „Als je eenmaal bent overgestapt, dan blijf je de ov-chipkaart gebruiken”, aldus de woordvoerder. Het in stand houden van het huidige systeem – ov-chipkaart én papieren kaartje naast elkaar – is duur voor vervoersbedrijven. Reizigersorganisatie Rover vindt het besluit van NS „voorbarig” omdat er nog veel problemen moeten worden opgelost. (NRC)