7 redenen om uit te gaan

Cultuurspinnerij De Vasim Oddstream Nijmegen: in en rond Vasim. T/m 5 juni. Kaarten: dagtickets vanaf 15 euro. www.oddstream.nl Het nieuwe multimediafestival Oddstream in De Vasim biedt muziek, interactieve kunst, street-art, performance art, film en een festivalcamping. Met o.a. Lola Kite, T. Raumschmiere, The Gathering, Chicks On Speed, Alec Empire, , Knalpot en zZz. SONY DSC

1 filmfestival

Strawberry Earth Film Festival

Amsterdam: Studio/K. Vr 3 & za 4 juni. www.strawberryearth.com

‘Groen’ filmfestival met premières van nieuwe films en documentaires rondom duurzaamheid. Naast de films kun je meepraten en proeven tijdens het debat ‘Food for Change: Eat your heart out!’, gepresenteerd door Menno Bentveld (VARA).

2 mobiele keukens

Weekend van de Rollende Keukens

Amsterdam: Cultuurpark Westergasfabriek. T/m 5 juni, 13.00-23.00u. Gratis. www.rollendekeukens.nl

Culinaire brandweerwagens, excentrieke vreetkarren, swingende cocktail-campers en high-tech pizzawagens vormen samen één groot openluchtrestaurant op het Westergasfabriekterrein. Vrijdag- en zaterdagavond wordt er een openluchtfilm vertoond en op alle dagen speelt het Belgische Theatergezelschap Tol de beeldende voorstelling Luce hoog boven de Rollende Keukens.

3 multimediafestival

Oddstream

Nijmegen: in en rond Vasim. T/m 5 juni. Kaarten: dagtickets vanaf 15 euro. www.oddstream.nl

Het nieuwe multimediafestival Oddstream in De Vasim biedt muziek, interactieve kunst, street-art, performance art, film en een festivalcamping. Met o.a. Lola Kite, T. Raumschmiere, The Gathering, Chicks On Speed, Alec Empire, , Knalpot en zZz.

4 festival

De Nacht van Kunst & Wetenschap

Groningen: 18 locaties. Za 4 juni v.a. 20.00u. Entree: 7,50 (vvk)/10 euro, kinderen t/m 12 jr gratis. www.denachtvankunstenwetenschap.nl

Zaterdag staat de binnenstad van Groningen in het teken van wetenschap, theater, tentoonstellingen, kunst, workshops en experimenten. Zo worden er o.a. echte hartcellen gemaakt en wordt er een poging gedaan het grootste molecuul ooit te bouwen. Verder straattheater, voorstellingen van het NNT, cabaret, optredens van Go Back to the Zoo, Tim Knol en Slagsmålsklubben.

5 mediteren

Change Your Mind Day

Amsterdam: Oosterpark. Za 4 juni, 12.00-17.30u. Toegang: gratis. www.changeyourmindday.nl

Gratis mediteren onder leiding van ervaren leraren in vier tenten in het Oosterpark in Amsterdam. Verder zijn er (muzikale) optredens, massages, kraampjes met boeken en cd’s, en demonstraties yoga en tai chi. Tashi Norbu maakt een compassie-zandmandala. De gastvrouw is schrijfster Susan Smit.

6 muziekfestival

The Powerfest

Amsterdam: Melkweg (3 zalen). Zo v.a. 14.00u. Entree: 40 euro (excl. servicekosten). www.melkweg.nl

Festival dat zich focust op een mix van emo, (post-)hardcore, punk, metal, crunkcore en crossover. Met onder andere Bring Me The Horizon, Escape The Fate, Anti-Flag, D.R.U.G.S., Mayday Parade, Your Demise, Blood On The Dancefloor, Adept, His Statue Falls.

7 huiskamerconcerten

Live in Your Living Room Tour

Utrecht: Admiraal van Gentstraat 13. Zo 5 juni, 20.00u. kaarten: 12,50 euro. www.liveinyourlivingroom.nl

Zondag begint Dierenpark, de Nederlandstalige act rondom Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo) aan een Live in Your Living Room Tour.