5 redenen om tv te kijken

Scene uit de film Emma (1996) FOTO: Miramax Home Entertainment

1 reality

Reis om de wereld in 80 koopjes

Ned. 2,16.30 u.-16.55 u.

Beurshandelaar en econoom Conor Woodman heeft zijn baan opgezegd omdat hij in plaats van virtuele handel echte handel wil gaan bedrijven. Hij reist de wereld over op zoek naar koopjes en kopers. In deze aflevering is hij in Taiwan om een stuk Chinese jade te slijten.

2 humor

Evenblij met...humor

Ned. 3, 19.30 u.-20.00 u.

Vorige week nam hij afscheid als Jakhals van De Wereld Draait Door. Maar fans hoeven hem niet te missen: Frank Evenblij is terug op tv, met het programma Evenblij... met humor. Daarin spreekt hij met grappenmakers als Lebbis, Sara Kroos en Paulien Cornelisse over hun inspiratie en vakmanschap. En om 20.25 uur is er een herhaling van de uitzending waarin cabaretier Jan Jaap van der wal Frank Evenblij rondleidt in Londen, de bakermat van de droge humor.

3 film

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

België 1, 20.40 u.-23.05 u.

Om in de stemming te komen voordat je naar de bioscoop gaat voor de nieuwe Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides vanavond deel twee op televisie. Jack Sparrow gaat op zoek naar het hart van piratenkapitein Davy Jones. Met Johnny Depp en Orlando Bloom. (Gore Verbinski, 2006)

4 improvisatie

De vloer op

Ned. 2, 23.00 u.-23.25 u.

Topacteurs als Gijs Scholten van Aschat, Saskia Temmink en Pierre Bokma krijgen een improvisatie-opdracht van regisseur Peter de Baan, vaak gelinkt aan de actualiteit. Zijn aanwijzingen werken ze adhoc uit tot briljante toneelscènes.

5 film

Emma

Ned. 2, 23.25 u.-01.30 u.

De knappe Emma Woodhouse denkt dat ze een goede koppelaarster is, maar zit daarbij zichzelf in de weg. Zo probeert ze het meisje Harriet te koppelen aan een predikant , maar heeft ze niet door dat hij Emma zelf veel leuker vindt. Gebaseerd op de beroemde roman uit 1816 van Jane Austen.