150 lichamen aangespoeld na schipbreuk Middellandse Zee

Bij de Tunesische kust zijn de lichamen van 150 Afrikaanse vluchtelingen gevonden. Dat heeft de VN bekendgemaakt. Gisteren werd bekend dat 200 opvarenden vermist werden nadat een konvooi schepen op de Middellandse Zee in de problemen raakte.

Bijna zeshonderd mensen zouden gisteren gered zijn door de kustwacht, maar vele anderen verdronken toen er tijdens de reddingsactie, die in erg slecht weer moest plaatsvinden, paniek ontstond onder de opvarenden.

De problemen met de schepen, die afkomstig waren uit Libië, ontstonden op zo’n twintig kilometer uit de kust van het Tunesische eiland Kerkennah (maps), op ongeveer 100 kilometer afstand van het Italiaanse eiland Lampedusa. Veel Noord-Afrikanen zoeken via dat eiland een heenkomen in Europa, op de vlucht voor het geweld in Tunesië en buurland Libië.

    • Peter Zantingh