Vrouwenfinale Roland Garros gaat tussen Li en Schiavone

De Italiaanse Francesca Schiavone tijdens de halve finale tegen Marion Bartoli. Foto AFP / Patrick Kovarik

Francesca Schiavone staat voor het tweede achtereenvolgende jaar in de finale van Roland Garros. De winnares van vorig jaar versloeg vanmiddag in de halve finale de Française Marion Bartoli met 6-3, 6-3.

Zaterdag staat ze in de eindstrijd tegenover Na Li uit China, die eerder vandaag Maria Sharapova klopte. Voor Schiavone is het haar eerste finale sinds Roland Garros vorig jaar.

Bartoli wist vooraf dat ze haar slagen diep moest houden om het initiatief in de rally te houden, maar de Française slaagde daar niet altijd in. Het afwisselende spel van Schiavone, die dan weer met slice, dan weer met topspin speelde, zorgde ervoor dat de als elfde geplaatste publiekslieveling regelmatig op het verkeerde been stond.

In de eerste set ging het desondanks lang gelijk op, maar in de achtste game waren de eerste breakkansen voor Schiavone en de Italiaanse sloeg meteen toe. Aan het begin van de tweede set nam Bartoli een break voorsprong, maar ondanks de steun van het Franse publiek kon ze die niet vasthouden. Schiavone brak meteen terug en herhaalde dat in de zevende game.

Nadat Schiavone haar opslag vervolgens makkelijk behield, moest Bartoli serveren om in de wedstrijd te blijven. De Française verkrampte echter volledig en won geen punt meer.

Morgen worden de halve finales in het mannenenkeltoernooi gespeeld. Nadal en Murray staan dan tegenover elkaar, net als Federer en Djokovic.

    • Peter Zantingh