Vliegtuigje neergestort op vliegveld Gelderse Teuge

Ooggetuigen en andere belangstellenden kijken naar het neergestorte vliegtuigje. Foto Twitter / @JoostvanGelder

Op het vliegveld van het Gelderse Teuge is vanmiddag kort voor drie uur een vliegtuig neergestort. Bij de crash is volgens de politie de enige inzittende, de piloot, zwaargewond geraakt.

Bij de plek van het ongeval, het Nationaal Paracentrum Teuge, is volgens ooggetuigen een traumahelikopter gearriveerd. Naast de traumaheli zijn ook andere hulpdiensten massaal uitgerukt. Het vliegtuigje zou bij het opstijgen een fout hebben gemaakt en eerst steil omhoog zijn gevlogen, waarna het al snel met zijn neus in de grond terecht kwam.

De luchtvaartpolitie was vanmiddag rond vier uur bezig met onderzoek te doen naar de oorzaken van het ongeval. Een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) roept ooggetuigen op contact met de politie op te nemen via het nummer 0900-8844.

Bekijk via deze webcam rechtstreekse beelden van het vliegveld.


Grotere kaart weergeven

    • Pim van den Dool