Schietpartijen in Arizona: zes doden, dader pleegt zelfmoord

Bij een serie schietpartijen in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Arizona, in de gemeente Yuma, zijn vandaag zes doden gevallen. Eén persoon raakte gewond. De 73-jarige dader vermoordde vijf mensen en pleegde daarna zelfmoord.

Eén schietpartij vond plaats in de stad Yuma (maps), de overige vier in de omgeving.

Volgens de burgermeester van Yuma heeft de schutter, een 73-jarige man, zichzelf van het leven beroofd. De man zou tot zijn daad zijn gekomen na relatieproblemen; hij lag in een scheiding. Sommige slachtoffers waren bekenden van hem.

De burgermeester noemde het gebeurde “een tragedie” en verwees nog naar de schietpartij vijf maanden geleden, ook in Arizona, waarbij zes doden vielen en het congreslid Gabrielle Giffords ernstig gewond raakte.

Zodra er een melding van een schietpartij binnenkwam, werden scholen en een gerechtsgebouw gesloten.

    • Peter Zantingh