Rusland stopt import EU-groenten

A vendor waits for customers in a fruit and vegetable market in central Malaga, southern Spain, June 1, 2011. Spain said on Wednesday it was considering legal action against German regional authorities for blaming its produce for an E. coli outbreak that has killed 16 people in Germany, Sweden and other countries. REUTERS/Jon Nazca (SPAIN - Tags: HEALTH POLITICS AGRICULTURE FOOD)
A vendor waits for customers in a fruit and vegetable market in central Malaga, southern Spain, June 1, 2011. Spain said on Wednesday it was considering legal action against German regional authorities for blaming its produce for an E. coli outbreak that has killed 16 people in Germany, Sweden and other countries. REUTERS/Jon Nazca (SPAIN - Tags: HEALTH POLITICS AGRICULTURE FOOD)

Rusland heeft vannacht een importverbod afgekondigd op alle rauwe groenten uit de EU. Het besluit volgt op de uitbraak van de EHEC-bacterie.

De Russische voedsel- en warenautoriteit heeft het importverbod afgekondigd met ingang van vanmorgen. Eerder stopte Rusland al met het importeren van groenten uit Duitsland en Spanje.

In Nederland zijn tot nu toe zeker vijf mensen ziek geworden na besmetting met de EHEC-bacterie. Zij werden allemaal ziek na een bezoek aan Duitsland, waar het aantal zieken is opgelopen tot zo’n 1500. In totaal heeft de bacterie aan zeventien mensen in Duitsland en Zweden het leven gekost.

Volgens NOS-correspondent Kysia Hekster liggen de Hollandse tomaten nog gewoon in de schappen.