NAVO pakt handlanger Bin Laden op in Afghanistan

De NAVO heeft gisteren in het noorden van Afghanistan een handlanger van Osama bin Laden opgepakt. De man bevond zich in 2001, het jaar van de aanslagen van 11 september, mogelijk in de nabijheid van de gedode Al-Qaeda-leider.

Volgens de NAVO is de gearresteerde man, wiens naam niet bekend is gemaakt, een voormalig hulpje van Bin Laden en zou hij een belangrijke militant van Al-Qaeda zijn geweest. Over de arrestatie gaf het bondgenootschap verder weinig details, hoewel de NAVO meldt dat de man is opgepakt in de plaats Nahri Shahi in de noord-Afghaanse provincie Balkh.

De arrestant is één van de vele belangrijke kopstukken van Al-Qaeda en de Taliban die sinds februari in de provincie zijn gearresteerd, aldus de NAVO. Volgens de organisatie zijn sinds die tijd al 35 terroristen opgepakt in Balkh.


Grotere kaart weergeven