Microsoft toont de nieuwe Windows 8

Wat kan Microsoft inbrengen tegen de snelgroeiende besturingssystemen van Apple en Google? In een eerste presentatie op Youtube toont Microsoft de nieuwe versie van Windows, die waarschijnlijk in 2012 uitkomt. Windows 7 heeft weliswaar ook aanraakbesturing, maar is echt bedoeld voor de pc-omgeving. Heel anders dan Google Android of Apple iOS die speciaal ontworpen zijn voor gebruik op smartphones en tablet pc’s.  Voor Windows 8 geldt echter  “Touch First”, blijkt uit het onderstaande filmpje. Het startscherm toont de tiles (tegels) die lijken op  Windows Phone 7, aangevuld met meer klassieke applicaties als Microsoft Office. Omdat Windows 8 ook geschikt is voor ARM-chips, zal het besturingssysteem niet alleen op Intel-based pc’s draaien maar ook op tablet pc’s en smartphones.

Bekijk het filmpje voor meer details, later deze week meer over de Microsoft-aankondigingen.http://www.youtube.com/watch?v=p92QfWOw88I

 

    • Marc Hijink