Hoofdredacteur New York Times stapt op, voor het eerst vrouw aan het roer

Hoofdredacteur Bill Keller van The New York Times stapt per september op. Hij wordt opgevolgd door Jill Abramson, zo maakte de Amerikaanse krant vanmiddag bekend. Abramson is de eerste vrouwelijke hoofdredacteur ooit van The Times.

Keller (wiki) stond de afgelopen acht jaar aan de leiding van de prestigieuze Amerikaanse krant en zegt dat het een goed moment om op te stappen. “Jill is voor mij een partner geweest in het krachtig houden van The Times gedurende jaren van tumult”, aldus Keller. Daarmee doelt hij onder meer op de forse oplagedaling waarmee de in 1851 opgerichte krant en andere Amerikaanse kranten te maken hebben gehad.

Keller gaat niet weg bij de krant: hij gaat weer full-time aan de slag als redacteur voor onder meer het wekelijkse magazine en de nieuwe zondagsbijlage. Zijn opvolgster Jill Abramson (wiki) is voormalig onderzoeksjournalist en chef van de politieke redactie in Washington. De New Yorkse zegt dat The New York Times tijdens haar opgroeien ‘gelijk stond aan religie.’ “Als The Times iets zei, was het de absolute waarheid”, aldus Abramson.

    • Pim van den Dool