Honderd keer sorry twitteren

Honderd keer excuses en rectificatie via Twitter. Wie de Maleisische activist Fahmi Fadzil (@fahmi_fadzil) volgt zal bovenstaande tweet de komende drie dagen nog wel een paar keer voorbij zien komen.

Ieder half uur zo ongeveer, tot een totaal van honderd spijtbetuigingen, moet Fahmi ten overstaan van zijn ruim 4.200 volgers (stand vanochtend 9.00 uur) door het stof. Het is onderdeel van een bijzondere schikking tussen Fahmi en een tijdschriftuitgever die door hem, op Twitter, beschuldigd werd van de slechte behandeling van een zwangere vriendin.

“Ik heb Blu Inc Media & Female Magazine belasterd. Mijn tweets over hun HR-beleid zijn onwaar. Ik neem de woorden hierbij terug en bied mijn excuses aan.”

In plaats van excuses in de krant en een boete, zo zegt Fahmi’s advocaat tegen persbureau AP, zou de zaak op deze manier afgehandeld zijn. AP heeft geen contact kunnen krijgen met de advocaat van de uitgever van het tijdschrift, Blu Inc Media, om te verifiëren of deze zaak inderdaad op deze unieke manier geschikt is.

    • Bart Hinke