Twee doden bij explosie in olieraffinaderij Wales

Een grote rookpluim na de explosie. Foto Twitter / @owenwarrell

Bij een olieraffinaderij in Wales heeft zich aan het begin van de avond een grote explosie voorgedaan. Er volgde een grote rookpluim, maar de brand was snel weer geblust. Twee mensen vonden de dood bij het ongeval.

Volgens de kustwacht was de explosie “groot genoeg om de ramen in de omgeving te doen trillen”. Een grote vuurbal zou gezien zijn na de explosie. Brandweer uit de omtrek werd naar de plek van het ongeval gestuurd. Een tank is compleet verwoest, een andere hevig beschadigd. Volgens een verslaggever van de BBC zijn er twee doden gevallen.

Milford Haven is met 14.000 inwoners de grootste stad van het graafschap Pembrokeshire in Wales.


Grotere kaart weergeven

    • Peter Zantingh