Espresso met Sarah Palin

Tournee Sarah Palin is op bustour door de Verenigde Staten. Washington, Philadelphia, New York. Ze at een pizza met Donald Trump op Times Square en drinkt met mij een espresso in de Starbucks op 5th Avenue. ‘Ik vind het wel jammer dat ik geen Low Fat Cinnamon Dolce Frappuccino mag bestellen,’ zegt ze. Ik leg

Tournee

Sarah Palin is op bustour door de Verenigde Staten. Washington, Philadelphia, New York. Ze at een pizza met Donald Trump op Times Square en drinkt met mij een espresso in de Starbucks op 5th Avenue. ‘Ik vind het wel jammer dat ik geen Low Fat Cinnamon Dolce Frappuccino mag bestellen,’ zegt ze. Ik leg haar het format van mijn column uit. ‘Dus…’ zegt ze. ‘Ik drink niet in het echt espresso met je?’ Ik knik. ‘Maar misschien wil ik dat helemaal niet,’ zegt Palin. ‘Dan kun je mij van alles in de mond leggen.’ Ik glimlach. ‘Bijna alles,’ zeg ik. ‘Het moet wel echt gezegd kunnen zijn.’ Palin neemt een slokje van haar espresso. ‘Donald Trump beloofde mij gewoon een miljoen dollar als ik mijn mond hield.’

Klopt het dat ze zelf niet weet waarom ze op tournee is? Sarah Palin schudt haar hoofd. ‘Ik wil historische plekken bezoeken en Amerikanen iets bij brengen over hun geschiedenis,’ zegt ze. Bijvoorbeeld? ‘Vroeger schoten we allemaal op rendieren, grizzlyberen en Indianen.’ Maar waarom reist ze met een bus die gevolgd wordt door een horde journalisten? ‘Ik heb ook een stukje op een Harley Davidson afgelegd,’ antwoordt Palin. Klopt het wel dat ze niet weet of ze zich kandidaat zal stellen voor het presidentschap? ‘Ik? President?’ giechelt Palin. ‘Hoe kom je erbij?’ Ze drinkt haar espresso op. ‘Wist je dat het Vrijheidsbeeld 46 meter hoog is en 93 meter als je de sokkel meetelt?’

    • Ernest van der Kwast