Edgar Davids naast Johan Cruijff in RvC Ajax

Edgar Davids of Holland (R) battles for the ball with Worawut Wangsawat (L) of Thai All Star during the football charity match in Bangkok on May 17, 2011. Retired Japanese football star, Hidetoshi Nakata hosts a charity football match to raise funds support victims of Japan earthquake and tsunami. The massive 9.0-magnitude earthquake struck the north-eastern coast of Japan on 11 March, triggering a tsunami. More than 10,000 people lost their lives. AFP PHOTO/PORNCHAI KITTIWONGSAKUL Edgar Davids bij een benefietwedstrijd in Bangkok op 17 mei. Foto AFP

Naast Johan Cruijff wordt ook Edgar Davids voorgedragen om zitting te nemen in de nieuwe Raad van Commissarissen van Ajax. Dat meldt de Amsterdamse club.

De ledenraad moet nog wel instemmen met de voordracht. Steven ten Have is de beoogde nieuwe voorzitter van Ajax. Als de ledenraad daarmee akkoord gaat, volgt hij Uri Coronel op. De 43-jarige hoogleraar organisatieverandering en bedrijfsstrategie wordt maandag samen met de vier andere kandidaten voor de raad van commissarissen voorgedragen.

Naast Cruijff, Davids en Ten Have zijn dit Paul Römer, voorzitter van de NTR, en Marjan Olfers, momenteel werkzaam als advocaat bij DLA Piper en docent sport en recht aan de Vrije Universiteit.

Johan Cruijff zal de portefeuille technische zaken op zich nemen. Met de samenstelling van de nieuwe RvC en het verenigingsbestuur zorgt de voordrachtscommissie van Ajax voor een trendbreuk. Er is vooral gezocht naar topmensen uit het bedrijfsleven en er is minder gekeken naar affiniteit met Ajax.

    • Bart Hinke