Donald Trump, Sarah Palin en pizza met een vork

Jon Stewart tijdens The Daily Show.

De een wil misschien presidentskandidate worden, de ander ambieerde het korte tijd. Sarah Palin en Donald Trump ontmoetten elkaar deze week in New York. Ze aten pizza, met een vork, en dat houdt de gemoederen nu bezig.

Jon Stewart ontaarde gisteren in een heerlijke rant over waar de twee hun pizza nuttigden (een Albanese pizzeria) en hoe Trump zijn pizza at: samengevouwen en, juist, met een plastic vork. Niet zoals een echte New Yorker dat doet, in ieder geval. Die heeft geen bestek nodig: die pakt een slice en steekt de punt in zijn mond, vindt Stewart.

‘Captain Comb-over’ reageerde snel - en op zijn eigen manier tamelijk hilarisch - op de consternatie aangaande zijn pizza-manieren: waarom gebruikte hij plastic bestek? Omdat hij die kreeg in het restaurant en niet rondloopt met servies in zijn binnenzak, daarom. Bovendien kan hij zo alleen het bovenste van de pizza afschrapen en de korst laten liggen. Dan blijft hij tenminste op gewicht.

Trump gaat ook nog even in op serieuzere zaken. Gaat Palin weer meedoen bij de Republikeinen? Dat weet hij niet. “Ik heb het gevoel dat ze het niet gaat doen, maar ik kon het haar niet echt ontfutselen.”

    • Peter Zantingh