Chinese Li is eerste finaliste van Roland Garros

Na Li viert de overwinning op Sharapova. Foto AP / Michel Euler

De Chinese Na Li is de eerste finaliste van het damestoernooi van Roland Garros. Ze won vandaag in twee sets van Maria Sharapova.

Li, in Parijs als zesde geplaatst, won met 6-4, 7-5 van de Russische, die als zevende geplaatst was. In de Australian Open van dit jaar stond Li ook al in de finale. Ze verloor toen van Kim Clijsters. Het is de eerste keer dat een Chinese dame in de finale van het Franse Grand Slam-toernooi staat.

Door haar verlies slaagt Sharapova er ook dit jaar niet in de ‘Grand Slam’ te pakken. Daarvoor moet ze alle vier de grote toernooien op haar naam schrijven. Ze won Wimbledon (2004), de US Open (2006) en de Australian Open (2008) al eerder in haar loopbaan, maar op het gravel van Roland Garros was ze nog nooit de beste.

Marion Bartoli (11) en Francesca Schiavone (5) spelen vanmiddag om de tweede finaleplaats. De finale wordt aanstaande zaterdag gespeeld.

    • Peter Zantingh