Weer

Juni is zonnig begonnen en de komende dagen zal de zon eveneens volop schijnen. Tegelijkertijd gaat de temperatuur weer op weg naar zomerse waarden van 25 graden.

De eerste juninacht verliep opvallend koud. Op 10 cm boven de grond werd in Woensdrecht bijna 2 graden vorst gemeten.

Morgen schijnt de zon volop. Dat heldere weer hebben we te danken aan een rug van hoge druk die zich vanaf de Oceaan naar de Noordzee uitstrekt. Misschien dat er op de Wadden in de ochtend een paar plukken bewolking vanaf zee binnen drijven. Bij een matige wind uit noord- tot noordoostelijke richting wordt het op de Wadden een graad of 17. Op het vasteland wordt het ten minste 20, en in het zuiden en oosten plaatselijk 24 graden.

Vrijdag verandert er weinig. Het blijft dus helder met volop zon. Door de krachtige zon zal de lucht nog wat verder opwarmen. Op veel plaatsen wordt de zomerse grens van 25 graden gehaald of net overschreden. Wegens de noordelijke wind blijven de Waddeneilanden opnieuw wat achter in temperatuur.

Zaterdag wordt de warmste dag van de eerste juniweek. In het zuiden is 28 graden haalbaar.

Vanaf zondag verliest het hogedrukgebied zijn grip op het weer. Hoewel de wind nog in de noordhoek blijft zitten, komen vanuit het zuiden toch buien op. Op grotere hoogte in de atmosfeer waait de wind dus uit andere richting.

Overigens wordt het zondag wellicht nog wel zomers warm. Na zondag volgt tamelijk wisselvallig zomerweer.